Adequant el nostre portal web fet amb Drupal a la Llei de Protecció de Dades

Hacker

Primer de tot, a mesura que aniré coneixent més el que repercuteix la Llei de Protecció de Dades en un desenvolupador o administrador web, aniré actualitzant aquest article, així que "puedo prometer y prometo" que va a estar evolucionant en les pròximes setmanes.

El camp d'e-mail ha de tenir un màxim de 50 caràcters (i no 30 com Drupal configura per defecte). Per a canviar-ho editem el fitxer /modulis/user/user.moduli i en la línia 10 tenim:


define('EMAIL_MAX_LENGTH', 30);

 
I fiquem 50 caracters:


define('EMAIL_MAX_LENGTH', 50);

Ara anem a afegir dos camps obligatoris per al registre i utilització dels serveis que oferim en el nostre projecte web. A la següent imatge teniu els camps de "Accepto les condicions d'ús" (nº 1 a la imatge) i un segon camp obligatori de "Declaro que sóc major de 16 anys" (nº 2 a la imatge):

Per afegir els camps anem a 'administrar' + 'perfils', ara afegim un nou 'checkbox' i li diem que és un camp privat només visible pels administradors, que l'usuari té que especificar un valor obligatòriament i que aquest checkbox serà visible al formulari públic d'enregistrament a la web.

De manera aclarativa, també és necessari afegir la descripció que els camps amb un asterisc són camps obligatoris. Encara que siga obvi per a informàtics i usuaris avançats en temes d'internet, comerç electrònic, etc... no ho és per a una gran majoria d'usuaris. Així que també toca afegir aquest camp (nombre 3 en la imatge de dalt).Los campos con asteristo (*) son campos obligatorios.


 
Document en anglès on s'explica com afegir aquestos camps a Drupal 6.x, Drupal 5.x y Drupal 4.7: http://drupal.org/node/112519

Informació d'interés:

Llei de l'Agència Catalana de Protecció de Dades
http://www.parlament-cat.net/activitat/llei/5_2002.doc

Agencia Española de Protección de Datos
https://www.agpd.es/portalweb/index-ides-idphp.php

Web sobre la Ley de protección de datos
http://www.leydeprotecciondedatos.com

[juridicas.com] Explicació de la Llei de Protecció de dades
http://noticias.juridicas.com/base_datos/Admin/lo15-1999.html

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES