Instal·lant motionEye a Ubuntu 20.04 des d'un Docker

logo de motionEye

En aquest article experimente el projecte que estic fent últimament de tenir un sistema multicàmera de vigilància 24x7 i ara instal·laré a Ubuntu 20.04 un MotionEye.

Al meu article anterior Sistema de seguretat multicàmera mitjançant diverses Raspberry Pi amb video en temps real 24x7 havia configurat distintes Raspberry Pi amb el sistema operatiu MotionEyeOS però ara instal·laré motionEye a un ordinador amb processador Intel que correrà el sistema operatiu Ubuntu 20.4 i que tindrà també el servei de emissió de video 24x7, però no fa falta que siguen Raspberry Pi sinó que puc aprofitar portàtils o pcs antics també.

El mètode més fàcil per a instal·lar motioneye a Ubuntu és descarregar el repositori Docker ccrisan/motioneye desenvolupat per Calin Crisan.

Repositori Docker de motionEye

Aleshores, el primer que farem serà instal·lar Docker des de la terminal amb:

$ sudo apt install docker.io
$ sudo docker create -t -p 8765:8765 -p 8081:8081 --shm-size=4096m --name motioneye --privileged=true -e TZ=Asia/Colombo --restart="always" ccrisan/motioneye:master-amd64

Això ens instal·larà Docker i ens descarregarà Docker i a continuació descarregarà també el repositori de motionEye al vol.
I en pocs minuts ja ho tindrem enllestit.

Per iniciar el servei de motionEye farem:

$ sudo docker start motioneye

I a continuació podrem accedir des de la url http://localhost:8765/

imatge del motionEye en aquest portàtil antic

Per defecte no tindrem cap càmera configurada, haurem de configurar la webcam o camareta del portàtil fent click en la part central de la pantalla i especificant de quin tipus de càmera es tracta.

I una vegada tinguem motionEye ja tenim el sistema de videovigilància 24x7 i podem configurar les opcions de video o imatge, o podem incloure este nou equip al sistema multicàmera que ja tenim en un altre ordinador o Raspberry de la nostra LAN.

Si volem aturar el servei motionEye del Docker farem:

$ sudo docker stop motioneye

Per defecte, l'usuari administrador és admin i sense contrasenya. Canvia-la immediatament! :-)

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES