Instal·lar Android a la tablet BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition

Instal·lar Android a la tablet BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition

En aquest article vaig a explicar-te els passos que he seguit per tal d'instal·lar Android Marshmallow 6.0 a la tablet BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition, que em vaig comprar amb molta il·lusió, però Canonical va anunciar que abandonava Ubuntu i la Convergència ja que no hi havia un gran mercat que demanara Ubuntu Linux (cosa que des d'ací faig un tiró d'orelles a tota eixa gent que dieu que us agrada el Programari Lliure però alhora de la veritat no compreu productes que funcionen amb Programari Lliure).

I finalment he decidit instal·lar Android a la tablet. Comencem.

El sistema operatiu des d'on he fet la instal·lació és un Windows 7. Una vegada connectaba la tablet al dispositiu USB, aquesta feia un so i mostrava la quantitat de bateria de que disposava, però Windows mostraba a baix a la dreta una notificació dient que no havia segut capaç d'isntal·lar el driver corresponent.

Aleshores, després de llegir un poc el que primer em calia era instal·lar aquest driver manualment (per a Windows 7, Viwndows Vista o Windows 8), que s'anomenen el "Mediatek Usb Preloader Vcom Port Driver", per a que ens detecte la tablet Aquarius M10. Jo he seguit aquesta guia: http://www.yomitech.com/2015/04/how-to-install-mediatek-usb-preloader.h…

Una vegada ho tenim instal·lat, ens descarreguem el SP FlashTool, podem trobar-ho als Drivers de BQ (més avall et deixe la url) o des de la url https://spflashtool.com, i ací ens descarreguem el SP Flash Tool (a dia d'avui, 5 de juliol 2017, diu "Download SP FlashTool 5.1524.00").

Instal·lar Android a la tablet BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition

A continuació he anat la web oficial de BQ i he descarregat el firmware per a la tablet Aquarius M10:
http://www.mibqyyo.com/en-download/categorias/aquaris-m10-fhd/

Instal·lar Android a la tablet BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition

Instal·lar Android a la tablet BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition

Instal·lar Android a la tablet BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition

I una vegada ja ens hem descarregat el firmware d'Android, ens descarreguem els drivers també des de la web de BQ (en aquest zip dels drivers tens la SP FlashTool també que comentava en un pas anterior):
http://www.mibqyyo.com/descargas/2013/11/25/drivers-y-utilidades/

He trobat tota aquesta informació a http://www.mibqyyo.com/comunidad/discussion/75471/is-there-any-guidance…

He seguit la següent guia:
http://www.mibqyyo.com/en-articles/2015/09/16/ubuntu-android-installati…

Espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir també els teus coneixements i experiències amb el Programari Lliure per a fer més gran la Comunitat. Perquè jo crec que nomès la Cultura i el Coneixement poden canviar el món i millorar-lo.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES