Activant els colors del client de correu Neomutt dins d'una sessió de tmux

Activant els colors del client de correu Neomutt dins d'una sessió de tmux

En aquest xicotet article explique com el perquè de l'error d'incompatibilitat de colors quan treballem dins del multiplexador tmux amb el Neomutt i com configurar-ho bé.

Els colors molen, o no, hi ha dues filosofies. Puc entendre que a alguns els pot marejar si veuen colorets a l'estructura de directoris, a mi m'agrada diferenciar directoris de fitxers o d'executables, la veritat. Però al correu, m'agrada molt més perquè d'una ullada saps els correus enviats, els correus llegits, els correus nous que encara no has obert, etc, i sempre que he fet servir Mutt he usat els colors per defecte d'aquesta aplicació.

Però ja fa un temps que vaig descrobir Neomutt i el theme Solidarized el qual pots aplicar a aquest client de correus a la terminal descarregant-lo i escrivint el següent a neomutt.conf:

source ~/.neomutt/solidarized-dark.muttrc

I aquesta configuració funciona de meravella fins que acostumes a treballar amb un multiplexador de finestres en terminal. Jo sempre que obrisc el terminal, execute tmux. I si vols obrir dins el client de correu Neomutt et mostra un error de color roig queixant-se de que el theme Solidarized és incompatible.

I després de provar cosetes, la solució està en obrir des de la terminal una finestra nova al tmux, amb nom 'neomutt' i ion li direm que volem que agafe la configuració de 256 colors amb:


tmux new-session -s neomutt 'TERM=xterm-256color neomutt'

I amb això ja ho tenim, ja podem gaudir dels colorets al nostre Neomutt dins d'un tmux. Si vols aprendre més d'aquest multiplexador, et deixe un parell d'articles que vaig escriure fa temps ací a la meua pàgina web personal:

- Compartir sessions i pantalles Tmux a diferents ordinadors
- Alguns apunts de tmux, un bon multiplexor de consola

A continuació deixe tres captures de pantalla de mostra del resultat.

Activant els colors del client de correu Neomutt dins de tmux a la terminal

Activant els colors del client de correu Neomutt dins de tmux a la terminal

Activant els colors del client de correu Neomutt dins de tmux a la terminal

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES