Actualitzant a la versió 6.9 d'OpenBSD, de lo milloret del món

OpenBSD és de lo milloret del món. Actualitzant a la versió 6.9

En aquest breu article t'explique i et mostre com he actualitzat d'una manera fàcilment i ràpida de la versió 6.8 fins la 6.9 d'aquest sistema operatiu nomès amb una ordre a la terminal.

Des de la versió 6.6 d'OpenBSD, tenim la ferramenta Sysupgrade la qual és una meravella de l'Univers perquè facilita moltíssim no, lo següent, el que és una actualització completa del sistema operatiu. Ja no cal descarregar els sets, configurar l'arranc i fer l'actualització manual, ara nomès escriurem a la terminal:


sysupgrade

I els sets de la següent versió es descarregaran automàticament i aniràs seguint el procès del percentatge de la descàrrega perquè es va mostrant a la terminal, com qualsevol instal·lació d'OpenBSD. Una vegada sysupgrade finalitze el procés, es reiniciarà i arrancarà amb el nou kernel de la nova versió, i en pocs segons tornaràs a tindre el teu sistema ja llest per a treballar.

Jo tenia l'escriptori Gnome, àudio, dos monitors externs amb HDMI, la wifi configurada, el meu nuvolet extern que el munte durant l'arranc i tinc un disc dur transparent al meu portàtil, i després del sysupgrade tot continua funcionant a la perfecció.

Per últim, quan tingues un poquet de temps (jo acostume a deixar-lo una horeta descarregant el programari), hauràs de fer l'actualització dels paquets que tingues instal·lats, perquè amb sysupgrade hem fet l'actualització del sistema operatiu però ara actualitzarem tots els nostres paquest instal·lats per si hi ha noves versions del PHP, Nginx, Stellarium, Mozilla Firefox, LibreOffice, etc, etc, etc.

OpenBSD és de lo milloret del món. Actualitzant a la versió 6.9

Aleshores, una vegada estàs en la 6.9, actualitzem els paquest amb:

doas pkg_add -uU

I el procés d'actualització de paquets començarà. Aniràs veient a la terminal que si un paquet segueix en el mateix número de versió, no farà res, però si existeix un paquet amb una versió superior, OpenBSD desinstal·larà l'anterior i instal·larà seguidament el nou. I en un ratet, ja ho tindràs tot enllestit, el sistema operatiu i ara els paquets.

Aquest és el meu portàtil Lenovo Thinkpad de 13" amb els dos monitors via HDMI. Tot funcionant a la perfecció sempre. OpenBSD rocks!

OpenBSD és de lo milloret del món. Actualitzant a la versió 6.9

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES