Controlant màquines Ubuntu remotes sense intervenció humana molt fàcilment amb AnyDesk

Controlar equips Ubuntu remots sense intervenció humana amb AnyDesk

En este xicotet article explique com tenir el dimoni d'AnyDesk corrent automàticament a un ordinador Ubuntu per a controlar-ho remotament sense necessitat que hi haja una persona a l'equip.

Jo havia provat distintes versions d'VNC als portàtils i a les Raspberry, on està predeterminat la versió Real VNC, també Teamviewer i ISL, per a controlar equips remots o compartir l'escriptori o fer transferència de fitxers. Però ara explique breument com podem tenir l'AnyDesk fàcilment a una màquina amb Ubuntu.

A Winodws, Mac OS X o GNU/Linux descarregarem l'Anydesk des de la web oficial https://anydesk.com/en. Jo ho faig servir com una aplicació portable.

Per a instal·lar-ho a Ubuntu, primer caldrà actualitzar els paquets i afegirem el repositori oficial d'anyDesk per a GNU/Linux amb:

sudo apt update; sudo apt upgrade
wget -qO - https://keys.anydesk.com/repos/DEB-GPG-KEY | sudo apt-key add -
sudo echo "deb http://deb.anydesk.com/ all main" > /etc/apt/sources.list.d/anydesk.list

Actualitzarem este nou repositori i instal·larem l'AnyDesk amb:

sudo apt update
sudo apt install anydesk

I ja ho tenim. Ara anirem a la configuració i li direm que podem controlar l'equip local sense intervenció de cap usuari, per tant, ens demanarà que fiquem una contrasenya d'accès, per seguretat.

Controlar equips Ubuntu remots sense intervenció humana amb AnyDesk

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES