Configurant x11vnc per a tenir un escriptori en el núvol 24x7 a FreeBSD

Configurant x11vnc per a tenir un escriptori en el núvol 24x7 a FreeBSD

En aquest xicotet article explique com m'he configurat el servei VNC per a tenir sempre l'escriptori del meu Lenovo Thinkcenter amb FreeBSD sempre disponible a la xarxa.

Hi ha diversos programaris que llancen VNC, però jo no volia executar vnc o tightvnc o tigervnc-viewer perquè això et crea una nova instància d'un escriptori i, per tant, no veus l'escriptori tal i com estaves treballant de manera presencial, i a banda consumeix més CPU i més memòria RAM de l'ordinador. En canvi, el programari x11vnc et mostra la sessió real de Xorg, igual que fa Citrix, Anydesk, ISL online o Teamviewer, per exemple, però x11vnc és programari lliure sense restriccions.

Intal·larem x11vnc amb:

# doas pkg install x11vnc

I ho executarem amb:

# x11vnc

Remotament, ja podem executar cualsevol visor d'VNC. En aquest cas, he executat tigerVNC-viewer on tindrem que especificar el domini o IP de la nostra màquina remota i el nº de sessio, però com estem treballant en la sessió real d'Xorg, serà la sessió nº 0:

x11vnc

Això ens obrirà el nostre escriptori real de Xorg en la mateixa resolució que tinguem a l'ordinador remot:

x11vnc

Si no volem tenir les barres d'escroll amunt, avall, dreta i esquerra, podem adaptar a qualsevol resolució que vullguem amb el paràmetre -geometry AMPLExALT. Per exemple, mostre el meu escriptori més menut que la pantalla del meu portàtil Lenovo amb:

# x11vnc -geometry 800x600

x11vnc

Cal dir que podrem executar x11vnc tant de manera automatitzada (afegint-ho al .xinitrc o al cron del nostre usuari) o també remotament des d'una terminal via SSH.

I d'aquesta manera ja tenim un escriptori 24x7 en el núvol per a treballar des de qualsevol lloc.

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES