Resultats i experiències amb la càmera FTM AllSky instal·lada al terrat

Resultats de l'experiència de la càmera FTM AllSky del terrat

Vaig a mostrar un poc per dins, per la web de gestió de les imatges, startrails i timelapses, de la càmera AllSky del terrat perquè estic realment content amb els resultats.

Recentment vaig fer un experiment molt xulo i el vaig publicar a la meua web on muntava una caixeta estanca de cables amb una raspberry i una càmera astronòmica amb gran angular per a registrar el cel i veure'l en temps real en qualsevol moment des de qualsevol lloc.

Doncs bé, tot el mes de setembre i el que portem d'octubre tenim un oratge que sembla estiu, i per tant encara no hem tingut plujes ni temperatures baixes, però de moment no he tingut cap tipus d'incidència ni tampoc he necessitat netejar el domo de la caixa. De moment tot perfecte.

En la gestió de les imatges pots consultar en qualsevol moment les imatges de cada sessió i visualitzar si ha segut una nit clara i fosca, o hi ha hagut núvols:
netejant la polsnetejant la pols

Quan fem click a les imatges podem visualitzar cada imatge individualment, ací per exemple mostre quatre nits on hi ha hagut núvols. Veuràs que tenia el gain molt alt de la càmera (10 segons com a màxim) per a fer proves els primers dies, per tant es mostra massa la contaminació lumínica en els edificis així com també en els núvols:

netejant la polsnetejant la pols
netejant la polsnetejant la pols

A banda podem habilitar (i també deshabilitar si no ho volem) els startrails. Ací a casa com que hi ha lluna no es mostren massa estreles i de fet les llums són principalment la lluna i Júpiter, i tal vegada a partir de les 6h del matí el planeta Venus, que també té molta magnitud:
netejant la polsnetejant la pols

Més resultats: Ací una nit amb un 50% de Lluna i alguns núvols, i també un startrail:

netejant la polsnetejant la pols

I encara més resultats: Ací una vesprada amb moltes tonalitats de color i a continuació una foto d'un dia de pluja:

netejant la polsnetejant la pols

I també, a banda d'imatges, startrails i keogrames (els quals jo tinc deshabilitats), també tenim timelapses on podem veure tota una nit en un video curt d'uns 40 o 60 segons que queda així:

Doncs bé això és tot, espere que trobes útil aquest article i que et motive a compartir els teus trucs, els teus coneixements i els teus experiments amb el Programari Lliure. Pensa-ho, va, que la Comunitat del Programari Lliure va creixent gràcies a la documentació, el disseny, la formació o la programació, sigues part de la Comunitat :-)

La cultura i la lliure circulació de les idees és l'arma més efectiva contra les dictadures del pensament i contra la ignorància.

Utilitats

NAVEGACIÓ SENSE RATOLÍ

- Tab següent enllaç.
- Shift+Tab anterior enllaç.
- Enter activa l'enllaç.
- Alt+esquerra anar arrere.

CONTRAST DE COLORS

Accessibilitat - Color Negre
Accessibilitat - Color Groc
Accessibilitat - Color Verd

Accessibilitat - Color Blau
Accessibilitat - Color Crema
Accessibilitat - Color Blanc

 

PORTADES ALTERNATIVES